X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Studenții moldoveni vor putea primi cetățenia Rusiei

18 iul. 2017,, 16:10   Externe
3638 1

Studenții moldoveni vor putea primi cetățenia Rusiei ]n regim prefirențial.

Ministerul Afacerilor de Interne al Rusiei, în colaborare cu Ministerul Educației și Științei al Federației Ruse sînt în proces de elaborare a unui proiect de lege, care va simplifica procedura de acordare a cetățeniei Rusiei studenților străini, le-a comunicat sîmbătă reporterilor viceministrul Educației și Științei Pavel Zenikovici.

„Această inițiativă este discutată deja de mult timp. Există obiectivul trasat de Guvern. Nu atît de demult viceprim-ministrul Afacerilor Interne la ședința Consiliului Legislatorilor din Duma de Stat a anunțat despre modificările care vor fi făcute în legea privind procedura simplificată de acordare a cetățeniei studenților străini, care au absolvit cu excelență universitățile din Rusia“, a spus P. Zenikovici.

Viceministrul a menționat că studenții străini studiază în Rusia cinci sau șase ani, ei sînt talentați, ambițioși, s-au manifestat foarte bine și s-au integrat deja în unul dintre domenii: știință, educație și economie.

„Aceia dintre ei, care vor dori să devină ruși vor avea această ocazie. Această inițiativă va fi realizată în viitorul apropiat, Ministerul Afacerilor Interne lucrează, în prezent, asupra acestui lucru. Noi, la rîndul nostru îi vom ajuta pe colegii noștri”, a subliniat P. Zenikovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?