Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Plahotniuc recapătă pozițiile pierdute în structurile guvernamentale

13 iun. 2013,, 09:36   Politică
15107 10
Foto: simpalsmedia.com
Partidul lui Vladimir Filat i-ar putea întoarce lui Vladimir Plahotniuc toate preferințele politice pierdute. Potrivit declarației vicepreședintelui PLDM și prim-ministrului Iurie Leancă, deputații vor revota toate poriectele de lege adoptate după 5 martie, cînd a fost demis Guvernul condus de Vladimir Filat. Acestă decizie a fost adoptată la ședința comună a parlamentului și guvernului, informează Moldnews.

”Sînt proiecte, care au fost votate după 5 martie și se pune problema legalității lor. Am găsit o soluție, pentru ca aceste întrebări să nu mai apară”, a spus Igor Corman.

Iurie Leancă a confirmat, că datorită faptului că problema legalității acestor legi a fost ridicată în mod repetat, s-a decis ca aceste proiecte legislative să fie votate repetat. Astfel, anularea sistemului electoral mixt, dreptul la vot în baza pașapoartelor sovietice și alte proiecte, care anterior au fost catalogate de PLDM drept concesii pentru susținerea Guvernului Filat, vor fi revotate în condițiile creării coaliției de guvernare, unde forța dominantă este reprezentată de democrații lui Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?