Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cine își va asuma responsabilitatea pentru șederea imigranților moldoveni în Rusia?

18 iul. 2017,, 15:15   Societate
1909 0

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege, care va stipula că responsabilitatea pentru șederea imigranților în țară urmează să și-o asume partea, care-i primește.

Conform documentelor, partea care-i primește își va asuma răspunderea pentru încălcarea termenelor de șede în țară sau din cauza necorespunderii scopului vizitei, indicat la trecerea frontierei. Modificarea Codului contravențional administrativ, impune o sancțiune sub formă de amendă pentru „lipsa de acțiuni“ ca imigrantul să iasă la timp din țară.

În cazul în care vizitatorul încalcă termenii și condițiile șederii în țară, atunci cetățeanului care l-a invitat îi va fi aplicată o amendă de la 2000 mii pînă la 4 000 ruble, pentru oficiali - de la 45000 pînă la 50000; persoanele juridice - de la 400 mii la 500 mii de ruble.

Modificarea este, de asemenea, stipulată în legea „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă“. În acesta va fi, de asemenea, indicat faptul că partea care invită este obligată să asigure „respectarea de către cetățeanul străin a scopului intrării în Federația Rusă“, dar și termenele șederii sale.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că MAI al Rusiei pînă la sfîrșitul anului intenționează să pregătească primul Cod de migrare. Acest document va defini politica de stat în ceea ce privește imigranții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?