Decizia motivată în dosarul „Șor” se întinde pe 104 pagini

Decizia motivată în dosarul „Șor” se întinde pe 104 pagini

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au înmînat astăzi, 17 iulie, decizia motivată în dosarul în care Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

„Urmează să contestăm cu apel, dar pînă atunci trebuie să vedem care sînt concluziile instanței. Sechestre pe anumite bunuri ale lui Ilan Șor au fost puse pe alte cauze penale care se află în gestiunea organelor de urmărire penală”, a declarat procurorul de caz, Andrei Băeșu.

În același timp și apărarea lui Ilan Șor a ținut să menționeze că va contesta la Curtea de Apel, conform legii, în termen de 15 zile. „Decizia motivată este voluminoasă. Are 104 de pagini. O vom analiza pentru a putea să argumentăm în continuare poziția noastră”, a explicat avocatul Denis Ulanov.

Întrebat fiind de jurnaliști de ce primarul de Orhei nu s-a prezentat în instanță, acesta a precizat că se află la Primărie, unde are loc o ședință operativă.

Amintim că, deși acum o lună Ilan Șor a fost condamnat, acesta a fost eliberat din arest pînă la pronunțarea sentinței definitive. Potrivit primei instanțe, acesta se face vinovat de cauzarea unor prejudicii Băncii de Economii (BEM) prin abuz de încredere și înșelăciune.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load