Paramedicii moldoveni au participal la o competiție la București (VIDEO)

Paramedicii moldoveni au participal la o competiție la București (VIDEO)

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI din Republica Moldova au participat săptămîna trecută într-o competiție națională de descarcerare și ajutor calificat, care a avut loc la București, notează NOI.md.

Paramedicii moldoveni au fost alături de alte 16 echipe, care au concurat pentru titlul de cel mai bun paramedic în misiuni de descarcerare. Peste 200 de participanți din mai multe orașe ale  Romîniei și-au arătat măiestria în acordarea primului ajutor calificat.

Angajații SMURD  s-au întrecut la descarcerarea victimelor din fiare, dar și la acordarea primului ajutor calificat în caz de traumatisme. Paramedicii din Republicii Moldova a intrat în primele  zece echipe participante, care a înscris rezultate bune și urmează să-și antreneze capacitățile pentru concursurile următoare.

Campionatul s-a desfășurat pe Arena Națională din București pentru al cincilea an consecutiv. Conform rezultatelor înscrise, angajații SMURD de la Tîrgul Mureș au devenit învingători, obținînd dreptul de a participa la Competițiile internaționale, care vor avea loc în Romînia la sfîrșitul lunii august al anului curent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load