Mormîntul actorului Constantin Constantinov a fost vandalizat

Mormîntul actorului Constantin Constantinov a fost vandalizat

Mormîntul actorului Constantin Constantinov a fost vandalizat.

Hoţii au intrat în cimitirul de pe strada Armenească, au furat câteva obiecte decorative din bronz şi au stricat piatra funerară de pe mormântul artistului.

Descoperirea a fost făcută în această dimineaţă de fiica actorului. La faţa locului au venit şi oamenii legii care cercetează cazul.

Fiica actorului, Eleonora Constantinov, este şocată de cele întâmplate. Femeia spune că a fost la mormântul tatălui său în data de 7 iulie, ziua de naştere a artistului. Astăzi dimineaţă ea din nou a mers la cimitir, iar ceea ce a găsit a îngrozit-o.

"O bucată de bronz, care unea aceste două părţi, au furat-o şi au distrus acest fundament. Este vandalism, sălbăticie, lipsă totală de cultură", a declarat Eleonora Constantinov.

Un prieten al familiei susţine că hoţii au încercat să revină la locul faptei şi să ia şi celelalte elemente din bronz.

"Erau ascunse în frunze aceste două prăjini mari fiindcă să ridici acest element este foarte greu. Ei patru puteau să fie, doi dintr-o parte, doi din altă parte", a declarat Dumitru Bălan.

În cimitir sunt amplasate trei camere de supraveghere. Acestea pot surprinde însă doar intrarea centrală şi aleea.

"Din partea de deal a cimitirului lipseşte îngrădirea, avem parte comună cu complexul Eternitatea, bănuiesc că pe acolo puteau să iasă", a declarat administratorul Cimitirului Central, Andrei Gasnaş.

"Vedem că este deteriorat urmează să investigăm cazul dat şi să stabilim persoanele", a spus ofiţerul de la Inspectoratul de Poliţie Centru, Vasile Brânză.

Actorul Constantin Constantinov a încetat din viață în data de 8 martie 2003, la vârsta de 88 de ani.

Pe parcursul vieţii, el a jucat în aproximativ 50 de filme şi 100 de piese de teatru.

În anul 1953 a primit titlul de Artist al Poporului, iar în anul 2000, președintele Petru Lucinschi i-a conferit medalia "Mihai Eminescu".

Constantin Constantinov s-a remarcat prin rolurile în aşa filme ca Polobocul sau Dănilă Prepeleac.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load