Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Afacere ilegală cu bilete pentru taberele de odihnă

17 iul. 2017,, 10:41   Societate
2434 0

Afacere ilegală cu bilete pentru taberele de odihnă. Pe Internet sînt vîndute pachete de două ori mai ieftine, decît preţul oficial stabilit de Guvern.

De exemplu, pe un site un sejur de şapte zile la "Poieniţa Veselă" din raionul Ialoveni este oferit cu doar 800 de lei. Administraţia taberei nu exclude că ilegalităţile au loc din cauza repartizării ineficiente a biletelor de odihnă.

Contactat de jurnaliştii noştri, aşa-zisa vînzătoare ne-a declarat că, pentru această lună, a epuizat toate biletele, însă pînă în august va aduna altele.

"Nu cunosc, dacă sînt cu reducere pentru că ele acolo, pe loc, la tabară sînt peste 1.000, 1.500 de lei. Vă dau garanţie, nu este problemă în valabilitatea foilor. Pur şi simplu, domnul director, Ion Patic. Mie mi s-a dat un număr anumit de foi şi eu deja le-am vîndut", a spus vînzătoarea.

Directorul taberei susţine că nu cunoaşte această persoană. El nu neagă însă că biletele sînt autentice. Potrivit lui Ion Patic, preţul complet pentru un sejur este de 1.920 de lei.


Copiii din familiile sărace sau, de exemplu, elevii din sectorul Botanica al Capitalei, achită doar 600 şi, respectiv, 384 de lei. Şeful instituţiei nu exclude că anume aceste bilete au ajuns pe mîna afaceristei.

"Probabil că cineva din copiii, care le-au procurat cu preţul acesta de 384 le dau la realizare la fetiţa aceasta", a spus şeful taberei de odihnă "Poieniţa Veselă", Ion Patic.

Administraţia instituţiei susţine că luni va depune o plîngere la poliţie.

"Noi să cîştigăm bani pentru a restructura, pentru a moderniza tabăra, dar nu cineva se foloseşte de acest moment. Probabil că în alt mod o să repartizăm foile, o să scriem familia copiilor acolo", a declarat şeful taberei de odihnă "Poieniţa Veselă", Ion Patic.

Unii părinţi spun că nu ar scăpa ocazia să cumpere bilete cît mai ieftine, alţii preferă însă procedura legală.

Acum doi ani, administraţia taberei a mai sesizat astfel de cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?