Mai multe fețe bisericești, decorate de președintele Igor Dodon (FOTO)

Mai multe fețe bisericești, decorate de președintele Igor Dodon (FOTO)

Președintele țării Igor Dodon a decorat azi 17 fețe bisericești, printre care și celebrul Episcop de Bălți și Fălești, Marchel, cu ocazia marcării zilei canonizării voievodului Ștefan Cel Mare și Sfînt.

„În acest an, marcăm 25 de ani de la canonizarea lui Ștefan cel Mare și Sfînt și 560 de ani de la înscăunarea Marelui Domnitor al Moldovei. Îmi face o deosebită plăcere ca azi, în ziua canonizării lui Ștefan cel Mare, să înmînez decorații de stat la 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, inclusiv unor preoți din Găgăuzia, din Transnistria. Religia creștină ne unește, iar noi trebuie să fim uniți în jurul ei. Ștefan a luptat în războaie pentru a proteja religia noastră creștin-ortodoxă. Datoria noastră e să o păstrăm pe timp de pace, ceea ce nu este simplu în aceste timpuri, dar nouă ne va reuși”, a comentat președintele evenimentul de azi.

Astfel, Dodon i-a decorat cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul” pe episcopul de Bălți și Fălești Marchel, episcopul de Ungheni și Nisporeni Petru și episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim.

Cu ordinul de Onoare a fost decorat episcopul de Cahul și Comrat, Anatolie și arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, Sava.

De asemenea, printre persoanele care au fost decorate azi de șeful statului sînt și stareți de mănăstiri, parohi de biserici și alți clerici.

 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load