Intervenție SMURD la Soroca (FOTO)

Intervenție SMURD la Soroca (FOTO)

În după-amiaza zilei de ieri, un echipaj al SMURD Iași a avut o nouă intervenție în Republica Moldova, de această dată, la Socora.

Potrivit reprezentanților Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, echipajul aero-medical a ajutat la transportarea unui tînăr de 25 de ani, care a suferit multiple traumatisme, printre care și traumatism cranio-cerebral grav, la un spital din Chișinău.  

Solicitare a fost înregistrată în jurul orei 15:00. Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe pista specială, construită pe teritoriul Direcției situații excepționale Soroca, unde erau așteptați de către un echipaj 903 de la spitalul raional. Pacientul a fost predat echipei SMURD, care l-au asistat medical pe tot parcursul drumului Soroca - Chișinău, drum parcurs aproape 35 minute.

Astfel, la ora 17:45 minute, elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul DINAMO din capitală, fiind aici preluat de către o ambulanță și transportat către Institutul de Urgență din Chișinău, pentru îngrijiri medicale.

„Intervențiile aero-medicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, cînd sînt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile”, menționează reprezentanții SPCSE.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 29 astfel de intervenții aero-medicale SMURD.

 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load