X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Victor Popa a pierdut procesul contra lui Bogdan Țîrdea înainte de începerea lui

12 iun. 2013,, 11:43   Societate
4973 4
Foto: jurnal.md
Membrul Curții Constituționale, ex-deputatul Partidului Liberal și ex-președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Victor Popa nu cunoaște procedurile elementare de drept. Astfel, magistratul care este și doctor habilitat în drept, nu a putut întocmi o cerere de chemare în judecată.

Victor Popa pretinde că politologul Bogdan Ţîrdea i-ar fi lezat onoarea şi demnitatea, cerînd despăgubiri fabuloase în valoare de 200.000 lei.

Plîngerea constituționalistului nici nu a fost admisă de instanţa de fond. Și asta pentru că Victor Popa a admis mai multe încălcări elementare de procedură, asupra cărora a şi fost atenţionat de către magistratul de la Judecătoria Botanica, Sergiu Dimitriu, care a examinat plîngerea.

În primul rînd Victor Popa nu a trimis un aviz prealabil în care să propună împăcarea părţilor, aşa cum stabileşte practica judiciară.

În al doilea rînd, nu a depus cererea pe adresa judecătoriei în a cărei circumscripţie domiciliază Bogdan Ţîrdea.

Acest caz este emblematic, fiindcă pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, un judecător al Curții Constituționale și-a permis chemarea în judecată a unui politolog, pretinzînd sume exorbitante.

Încheierea judecătoriei Botanica reprezintă o probă elocventă a incompetenței profesionale a acestui judecător, fiind o lovitură de imagine grea asupra întregii Curți Constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?