Preşedintele s-a conformat hotărîrii legislativului

Preşedintele s-a conformat hotărîrii legislativului

Preşedintele Igor Dodon s-a conformat hotărîrii legislativului şi a promulgat legea privind completarea Regulamentului Parlamentului.

Documentul a fost publicat vineri în "Monitorul oficial" şi a intrat în vigoare. Modificările adoptate instituţionalizează grupurile parlamentare din cel puţin cinci deputaţi independenţi şi/sau neafiliaţi şi acordă acestora aceleaşi drepturi şi obligaţiuni ca şi fracţiunilor parlamentare.

Grupurile parlamentare vor beneficia de încăperi pentru lucru, tehnică, birotică şi li se vor acorda servicii necesare activităţii pe care o desfăşoară. De asem enea, vor beneficia şi de un buget anual aprobat de Parlament, în funcţie de reprezentarea numerică a grupului în Parlament.

Primul grup a fost deja înregistrat. Este vorba de Grupul Populat European, care a devenit autor a cîteva amendamente adoptate. Igor Dodon a fost nevoit să promulge legea după ce Parlamentul a votat repetat. De la începutul activităţii sale, Dodon a returnat Parlamentului şapte legi, trei dintre care au fost votate repetat.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load