X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Un judecător american limitează interdicţia de călătorie emisă de preşedintele Donald Trump

14 iul. 2017,, 21:30   Externe
1696 0

Interdicţia temporară emisă de preşedintele SUA, Donald Trump, călătorilor din şase state majoritar musulmane nu poate opri bunicii sau alte rude ale cetăţenilor americani să pătrundă pe teritoriul ţării, a declarat un judecător al statului Hawaii, citează Reuters.

Statul Hawaii a solicitat judecătorului Derrick Watson din Honolulu să interpreteze o ordonanţă a Curţii Supreme ce reactivează un ordin executiv emis la 6 martie de preşedintele american, prin care nu era permis, vreme de 90 de zile, accesul pe teritorul SUA al persoanelor ce călătoreau din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, dar nici al refugiaţilor, pentru o perioadă de 120 de zile.

Curtea Supremă a decis în iunie ca interdicţia să intre în vigoare, dar că oricărei persoane din cele şase state arabe menţionate cu relaţii de rudenie cu un cetăţean american nu îi va fi interzisă intrarea în SUA.

Administraţia Donald Trump a interpretat menţiunea rudeniei ca fiind permisivă în cazul soţilor, părinţilor, logodnicilor şi fraţilor, însă nu şi bunicilor sau altor membri ai familiei.

Watson a criticat dur decizia Guvernului de a defini relaţiile familiare apropiate şi decizia Guvernului de a nu considera bunicii rude apropiate.


Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Justiţie a refuzat să comenteze declaraţiile judecătorul din Hawaii.

Conform procurorului general Douglas Chin din Hawaii, ordinul lui Trump este un pretext ilegal pentru discriminare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?