MAEIE a condamnat testele balistice ale Republicii Populare Democrate Coreeane

MAEIE a condamnat testele balistice ale Republicii Populare Democrate Coreeane

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a condamnat cu fermitate noua lansare a unei rachete balistice efectuată de Republica Populară Democrată Coreeană la începutul lunii iulie curent.

Această acțiune generează o nouă escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană şi reprezintă o provocare majoră la adresa păcii la nivel global, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Continuarea unor asemenea acțiuni de către autoritățile nord-coreene constituie o violare a multiplelor rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU, inclusiv a Rezoluției 2321 adoptată în noiembrie 2016.

Republica Moldova împărtășește plenar preocupările profunde ale comunității internaționale fată de aceste acțiuni cu efect destabilizator asupra situației de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autoritățile de la Pyongyang să renunțe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internațională, în particular, în formatul de negocieri a celor șase părți, se menționează într-un comunicat difuzat de MAEIE. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load