Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Papa Francisc recunoaște existența unui lobby gay la Vatican

12 iun. 2013,, 11:03   Externe
4051 0
Foto: pesurse.ro
Papa Francisc a recunoscut dificultatea de a reforma Curia romană (guvernarea Bisericii), evocînd un "curent de corupție" și existența unui "lobby gay", potrivit liderilor religioși latino-americani care au povestit întîlnirea lor recentă cu suveranul pontif, scrie AFP.

Reforma Curiei, dorită de "aproape toți cardinalii" în timpul reuniunilor pregătitoare ale ultimului conclav, este un demers "dificil", ar fi recunoscut papa și a adăugat: "In Curie, există oameni sfinți, într-adevar, dar există și un curent de corupție". "Se vorbește despre un 'lobby gay', și este adevărat, el există. Trebuie văzut ce putem face", a afirmat acesta.

"Nu pot să fac eu reforma", a continuat el, recunoscînd ca este foarte "dezorganizat". De acest demers se va ocupa grupul de lucru format din opt cardinali numiți de papă și care urmează să se reunească pentru prima oară de manieră oficială la Roma, în octombrie.

Dacă aceste relatări sînt reale, ar fi pentru prima oară cînd papa ar vorbi atît de direct de o problemă atît de sensibilă în fața unor oaspeți externi.

Înainte de alegerea lui Francisc, mai multe ziare italiene au evocat existența unui "lobby gay" care este în același timp un grup de presiune și o victimă a șantajului prelaților din Vatican.

Existența acestei rețele ar fi contribuit puternic la decizia lui Benedict al XVI-lea de a demisiona. Sfîntul Scaun dezmințise atunci aceste relatări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?