X 

O echipă de elevi din Moldova va participa în premieră la olimpiadă la robotică

13 iul. 2017,, 15:50   Societate
1486 0

O echipă de elevi moldoveni vor participa, în premieră, la olimpiada mondială specializată la robotică "First Global Challenge", care va avea loc pe 16-18 iulie la "DAR Constitution hall" din Washington.

Potrivit agenţiei INFOTAG, organizatorii au menţionat că la olimpiadă vor participa elevii de 15-18 ani din 160 de ţări ale lumii. Scopul acesteia constă în dezvoltarea interesului pentru ştiinţă, inginerie şi tehnologie, pentru ca tineretul să-şi formeze o carieră în acest domeniu. Echipa naţională de robotică este formată din campionii concursurilor anterioare "First Lego League Moldova", care principalul concurs al roboticii şi tehnologiilor între elevii cu vîrsta de pînă la 16 ani.

Tema olimpiadei este "H2O Flow" sau accesul la apa potabilă. Aceasta constituie una dintre problemele mondiale contemporane. Participanţii echipelor au creat şi programat roboţi care simulează îndepărtarea particulelor dăunătoare din apa rîului. În aşa fel, în afară de participarea la competiţia de robotică, elevii vor putea înţelege că problemele globale pot fi soluţionate cu ajutorul tehnologiilor, comunicării şi colaborării.

Participarea echipei din Moldova la concurs a devenit posibilă datorită susţinerii Proiectului competitivităţii în Moldova, finanţat de USAID şi Guvernul Suediei.

Conducătorul misiunii USAID în Moldova, Karen R. Hilliard, a remarcat că "susţinînd industria IT în republică, Agenţia susţine aspiraţia Republicii Moldova de a deveni un stat cu o economie durabilă".


"Acest lucru se poate realiza prin investiţii în tînăra generaţie. Noi considerăm că studiile în domeniul roboticii, tehnologiilor, ştiinţei, matematicii şi artei sînt componentele necesare pentru crearea forţelor de muncă corespunzătoare cerinţelor secolului al XXI-lea", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?