X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Audierile reprezentanților Ministerului Educației ”dosite” de ochii presei?

13 iul. 2017,, 11:19   Politică
3588 5

Reprezentanții Ministerului Educației va fi chemat săptămîna viitoare în Parlament pentru a prezenta un raport despre rezultatele examenului de Bacalaureat și încălcările care au avut loc pe parcursul celor patru examene.

Audierile au fost solicitate de către socialiști, potrivit cărora, au avut loc două încălcări majore.

Vlad Batrîncea: Este vorba despre două încălcări majore. sînt trei comisii responsabile de BAC, comisia care pregăteşte examenele, care examinează rezultatele și care examinează contestaţiile. În toate comisiile sînt aceleași persoane.

Mediul academic a stabilit că testele de la fizică și matematică nu corespund curiculei liceale. Este un subiect delicat și pentru ca să nu-l politizăm și să facem show, sîntem gata să acceptăm și dezbateri cu ușile închise.

Despre grila de evaluare, este deplasată și inadecvată. Ea trebuie revăzută cu scopul ca să ajutăm copiii să susţină acest examen și copii să meargă mai departe în viață.


Propunerea socialiștilor a fost susţinută de către majoritatea deputaților din sală.

Dumitru Diacov: Eu cred că este o chestiune foarte sensibilă şi importantă. Noi deja al cîtelea an la rînd avem acesta situaţie cînd 50 la sută din copii nu susțin BAC-ul şi sînt trimis la plimbare. Eu aș pune în discuții şi calitatea învăţămîntului, ce fac pedagogii noştri. Este o idee bună să avem aceste audieri și să vedem împreună cu Guvernul şi Ministerul Educaţiei. Este o problemă pentru o generaţie întreagă.

Maria Ciobanu: Noi susținem propunerea. Este nevoie de timp pentru a prezenta asemenea informații. Calitatea testelor este tot mai proastă, de la an la an.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a propus ca audierile să aibă loc săptămîna viitoare, timp în care Ministerul Educației urmează a fi informat despre decizia deputaților.

Ziua și ora urmează a fi stabilite pe parcurs. Totodată, modul în care se vor desfășura audierile, fie cu ușile închise, fie deschise, va fi stabilit în ziua respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?