Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Preşedintele Moldovei a vizitat Uzina de Tractoare din Minsk

13 iul. 2017,, 11:01   Politică
1904 6

Cooperarea cu Uzina de Tractoare din Minsk va permite de a relansa sectorul de producere a tractoarelor în Moldova.

Acest lucru l-a declarat preşedintele Moldovei Igor Dodon în timpul vizitei la Uzina de Tractoare din Minsk împreună cu ministrul Industriei al Republicii Belarus, Vitali Vovk, comunică NOI.md.

Uzina de Tractoare din Minsk (MTZ) este o întreprindere ce face parte din primii opt cei mai mari producători mondiali de tehnică agricolă. Anul trecut MTZ a marcat aniversarea a 70-a de la fondare şi continuă să activeze cu succes.

”Cunoaştem cu toții modelul tractorului „Belarus”, fabricat la această uzină. În prezent, întreprinderea produce peste 62 de modele de diferite tipuri de maşini. Aici lucrează circa 17 mii de oameni. MTZ implementează cu succes noi invenţii. Tractorul „Belarus-3522” este tractorul cu cea mai mare capacitate din tractoarele produse la momentul actual în Europa”, a declarat preşedintele Moldovei.

Igor Dodon a subliniat că uzina de tractoare din Minsk este un exemplu minunat al modului de cum a fost posibil să fie păstrat şi multiplicat patrimoniul Uniunii Sovietice . Preşedintele a menționat că, spre regret, în Moldova nu s-a păstrat Uzina de Tractoare din Chişinău, care avea o istorie la fel de glorioasă. Şeful statului şi-a exprimat convingerea că o cooperare cu Uzina de Tractoare din Minsk ne-ar putea ajuta la relansarea sectorului de producere a tractoarelor în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий