Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Autorităţile Transnistriei au permis întreprinzătorilor individuali să angajeze muncitori

12 iul. 2017,, 17:40   Societate
2190 0

Locuitorii Transnistriei care activează în bază de patentă de întreprinzător individual au primit dreptul de a avea muncitori. Acestea sunt prevederile legislative, adoptate miercuri de Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN în două lecturi.

Potrivit site-ului organului legislativ, iniţiativa a venit din partea liderului e la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, încă în anul 2016, pe când era deputat.

În opinia sa, întreprinzătorul individual ce activează în bază de patentă nu întotdeauna poate activa de sine stătător. Însă până acum, spre deosebire de Rusia, întreprinzătorul nu putea angaja muncitori, în caz de necesitate.

Conform legii adoptate, antreprenorul poate angaja în bază de contract nu mai mult de cinci muncitori în cadrul unei patente de întreprinzător. În acelaşi timp, el va achita impozitul pentru fiecare persoană angajată în mărime de 80% din rata maximă a impozitului pentru activitatea respectivă.

Deputaţii susţin că legea urmăreşte crearea locurilor suplimentare de muncă, reducerea şomajului, susţinerea întreprinzătorilor individuali în dorinţa lor de a se dezvolta şi de a trece ulterior la alte forme de business, formarea unui mediu de afaceri favorabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?