Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deschiderea oficiului de legătură NATO la Chişinău amînată

12 iul. 2017,, 16:53   Politică
2489 1

Deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău a fost amînată pentru septembrie. Anunţul a fost făcut de către directorul Centrului de Informare şi Documentare NATO, Elena Mîrzac, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ea a menţionat că şefa oficiului se află deja la Chişinău şi au loc lucrări pregătitoare.

"Oficiul nu se inaugurează acum în iulie din motive tehnice, pentru că toate aceste construcţii inginereşti durează mai mult decît a fost planificat", a spus Mîrzac.

Ea a subliniat că "Oficiul va fi unul civil, care se va ocupa de stabilirea relaţiilor între RM şi NATO, de implementarea unui şir de proiecte de importanţă publică, de informarea cetăţenilor".

Mîrzac şi-a exprimat regretul că "cetăţenii RM sînt prost informaţi despre activitatea NATO, iar politicienii nu ştiu întotdeauna ce doresc de la cooperarea cu NATO şi ce cale să urmeze pentru a o dezvolta".


Săptămîna trecută, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu şefa Biroului NATO, Kristina Baleysite. El a declarat că "lansarea activităţii Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova va facilita cooperarea ţării cu NATO şi va contribui la implementarea unor noi proiecte cu suportul Alianţei". Reprezentantul NATO a dat asigurări că instituţia pe care o reprezintă este deschisă să ofere Moldovei suport şi expertiză în diferite domenii

Moldova a semnat Cordul de deschidere a Oficiului de Legătură NATO la Chişinău la 29 noiembrie 2016. Dpcumentul a fost semnat la sediul NATO de la Bruxelles de către prim-ministrul Pavel Filip şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Acordul a fost ratificat de Parlament în luna decembrie şi a intrat în vigoare pînă la învestirea noului Preşedinte Igor Dodon, care se opune deschiderii Biroului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?