Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noul album al rapperului Jay Z obține discul de platină

13 iul. 2017,, 03:00   Externe
2352 0

Cel mai recent album al rapperului american Jay Z, intitulat "4:44", a fost certificat disc de platină, însă nu a fost inclus în ediția de luni a topului Billboard 200, deoarece Tidal, platforma de streaming muzical lansată de artist, nu a raportat cifrele aferente difuzărilor acestui material discografic către compania Nielsen Music, informează Reuters.

Albumul, în care Jay Z vorbește despre faptul că a înșelat-o pe soția lui, Beyonce, și despre nașterea gemenilor cuplului, a fost lansat pe 30 iunie în exclusivitate pentru abonații platformei Tidal și cei ai furnizorului de internet și servicii wireless Sprint Corp — care au primit acces gratuit pentru șase luni la platforma Tidal.

Topul albumelor Billboard 200 se bazează pe raportările către Nielsen Soundscan furnizate de magazinele de muzică și de platformele de streaming referitoare la vînzările de discuri, respectiv la numărul de difuzări online ale unor materiale discografice. Tidal nu a raportat către grupul Nielsen cifrele aferente difuzărilor în streaming ale albumului "4:44" în prima săptămînă după lansare, a declarat David Bakula, unul dintre directorii de la Nielsen Music.

Reprezentanții platformei Tidal și agentul de presă al rapperului Jay Z nu au făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu excluderea albumului din ediția de luni a topului Billboard, însă nu este pentru prima dată cînd lansările realizate în regim de exclusivitate pe această platformă online nu au fost incluse în celebrul clasament muzical american.

Albumul "Life of Pablo" al rapperului Kanye West nu a intrat nici el în topul Billboard atunci cînd a fost lansat, în exclusivitate, pe platforma Tidal în februarie 2016. A debutat în Billboard 200, pe primul loc, abia după ce Kanye West l-a lansat pe scară largă, în luna aprilie, inclusiv pe platformele iTunes, Apple Music și Spotify.


La doar șase zile după ce albumul "4:44" a fost lansat, Recording Industry Association of America (RIAA) i-a atribuit discul de platină, fapt ce înseamnă că cel puțin 1 milion de consumatori americani au descărcat online deja acest material discografic.

Din cauza neincluderii sale în clasamentul Billboard 200, pe primul loc în acest top s-a clasat pentru a doua săptămînă consecutiv albumul "Grateful", lansat de DJ Khaled, cu 70.000 de unități vîndute. Pe locul al doilea se află albumul electro-pop "Funk Wav Bounces Vol. 1", lansat de DJ-ul Calvin Harris, cu 68.000 de unități vîndute.

Albumul "4:44" al rapperului Jay Z a devenit disponibil pentru achiziționare și difuzare în streaming pe mai multe platforme începînd din 7 iulie, ceea ce înseamnă că discul va fi inclus în ediția de săptămîna viitoare a topului Billboard 200.

Luni, rapperul Jay Z a anunțat că va susține un turneu de promovare a albumului "4:44". Turneul va include 31 de concerte în Statele Unite și Canada și va avea loc din octombrie pînă în decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?