Șevciuk a adresat o scrisoare deschisă procuraturii şi comitetului de anchetă

Șevciuk a adresat o scrisoare deschisă procuraturii şi comitetului de anchetă

Fostul preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk, care din 28 iunie se ascunde în Moldova din dreapta Nistrului, a adresat marţi, prin intermediul reţelelor de socializare, o scrisoare deschisă procurorului regiunii, Anatolii Gureţchi, şi şefului Comitetului de Anchetă al regiunii, Veaceslav Bînzari.

În scrisoare el cere oficialilor să facă lumină în privinţa ridicării imunităţii sale, intentarea cauzelor penale şi percheziţiile în casa sa.

Şevciuk scrie că în privinţa sa funcţionează legea "privind garanţiile oferite persoanelor care au ocupat funcţia de preşedinte al RMN şi şi-au încetat atribuţiile, precum şi membrilor familiilor lor". În ianuarie 2017, legea a fost modificată. Şevciuk susţine că actul normativ are acum un efect invers. În baza modificărilor, Sovietul Suprem şi-a dat acordul pentru ridicarea imunităţii lui şi intentarea a şase cauze penale pentru delapidare în proporţii deosebit de mari şi alte abuzuri.

Fostul lider transnistrean face referire la punctul 2 al articolului 11 al Declaraţiei universale a drepturilor omului. Acesta stipulează că "nimeni nu va fi condamnat pentru acţiuni sau omisiuni care nu constituiau, în momentul cînd au fost comise, un act cu caracter penal conform dreptului internaţional sau naţional".

După ce a publicat scrisorile pe reţelele de socializare, Şevciuk a promis că va transmite originalul prin poştă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load