X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va prezenta un concept nou de reglementare a conflictului transnistrean

12 iul. 2017,, 10:39   Politică
2384 4

Autorităţile Moldovei vor prezenta în anul 2017 un concept nou de reglementare a conflictului transnistrean, în care va fi stabilită poziţia consolidată a Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui, aflat în opoziţie.

Despre aceasta a declarat vicepremierul RM pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, la întrevederea cu secretarul general adjunct al Serviciului European pentru Acţiunea Externă, Jean-Christophe Belliard.

"Eforturile noastre sînt orientate spre identificarea unei soluţii politice comprehensive, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării", a spus Bălan.

Potrivit lui, pentru Transnistria va fi prevăzut un statut juridic special. La document lucrează o comisie de stat, din care fac parte reprezentanţii conducerii şi ai societăţii civile.

"Parlamentul şi Preşedintele nu au divergenţe principiale privind reglementarea transnistreană", a remarcat vicepremierul.

Autorităţile de la Tiraspol propun ca eforturile să fie concentrate pe soluţionarea problemelor social-economice, eliminarea barierelor, fapt ce va permite consolidarea încrederii reciproce.

Precizare: În anul 2005, Parlamentul RM a adoptat o lege de stabileşte statutul viitor al Transnistriei în cadrul Moldovei unificate. Însă în 2006 Transnistria a organizat un referendum şi 97% din participanţii acestuia s-au pronunţat pentru independenţa de Moldova şi apropierea de Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?