Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și Iran vor iniția o nouă colaborare

12 iul. 2017,, 10:30   Politică
1918 1

Anul curent, Moldova împlinește 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Iran, însă potențialul relațiilor bilaterale nu a fost valorificat pe deplin, a declarat președintele Igor Dodon.

”Relațiile dintre statele noastre au intrat într-o nouă perioadă în rezultatul vizitei pe care am avut-o în luna februarie în Iran și în cadrul căreia m-am întîlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu conducerea statului și a unor ministere. Am discutat mersul înțelegerilor la care s-a ajuns, primind asigurări că acestea sînt la etapa practică, fiind examinate oportunitățile de colaborare în sectorul agroindustrial, energetic, industrie, dezvoltarea serviciilor financiare și bancare”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a transmis felicitări preşedintelui reales, Dr Hassan Rouhani și a primit invitația de a participa la ceremonia de inaugurare a Președintelui Iranului care va avea loc pe 5 august.
Totodată, părțile au abordat oportunitatea organizării unui forum al oamenilor de afaceri din ambele țări.

”Trebuie să dezvoltăm relații de prietenie cu toate statele, relații care să contribuie la cooperare economică și avantaje reciproce”, a menționat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?