X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Şevciuk nu a părăsit Moldova

11 iul. 2017,, 18:30   Politică
3110 5

Fostul preşedinte nerecunoscut al regiunii transnistrene, Evghenii Şevciuk, refugiat la Chişinău după ce procuratura de la Tiraspol a deschis mai multe dosare penale pe numele său, nu a părăsit Republica Moldova, notează publicaţia NewsMaker.md cu refere la surse de încredere.

Jurnaliştilor de la NewsMaker le-a reuşit să afle locul exact în care locuieşte Şevciuk. Este vorba de o casă de elită situată în centrul Chişinăului. Aceştia au mers la noua locuinţă a fostului lider de la Tiraspol, unde au discutat cu vecinii, care au confirmat că l-au văzut de nenumărate ori pe Şevciuk şi soţia sa, Nina Ştanski, ex-ministru de Externe al regiunii transnistrene. Publicaţia mai scrie că locuinţa lui Evghenii Şevciuk este păzită nonstop de persoane îmbrăcate în civil. Amintim că unele instituţii de presă de la Chişinău au scris că Şevciuk ar fi părăsit Republica Moldova şi s-a îndreptat spre Malta, acolo unde ar avea o casă. De asemenea, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat recent în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului că fostul lider de la Tiraspol ar fi părăsit ţara. În cadrul şedinţei de miercuri, 28 iunie, a aşa-numitului Parlament de la Tiraspol, la insistenţa procurorului general din stânga Nistrului, Anatolii Gureţkii, i-a fost scoasă imunitatea fostului „preşedinte” al regiunii transnistrene, Evghenii Şevciuk. Pe numele acestuia a fost deschise mai multe dosare penale pentru furtul banilor publici în proporţii deosebit de mari. Potrivit lui Şevciuk, el a reuşit să părăsească regiunea cu un taxi, afirmând că dosarele penale reprezintă o provocare şi că proprietarul holdingului Sheriff i-ar fi comandat asasinarea, motiv pentru care s-a refugiat la Chişinău. Autorităţile moldoveneşti dau din umeri şi spun că nu cunosc nimic despre aflarea lui Evghenii Şevciuk la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?