Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA anunță un test reușit al sistemului THAAD

11 iul. 2017,, 20:00   Externe
2489 0

Statele Unite ale Americii au anunțat marți că au efectuat cu succes un test al sistemului de apărare antirachetă THAAD, informează Reuters.

Testul are loc la scurt timp după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală despre care unii experți afirmă că ar putea atinge teritoriul american.

Facilitatea THAAD (apărare zonală finală la mare altitudine) de lîngă Kodiak, din statul Alaska, a interceptat o rachetă balistică lansată din nordul arhipelagului Hawaii, a precizat într-un comunicat Agenția americană de apărare antirachetă (MDA).

Deși este vorba de un test care era planificat de mai multe luni, importanța sa a crescut după cel efectuat la 4 iulie de Phenian, notează Reuters.

"Această demonstrație a succesului THAAD în fața unei amenințări de rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune întărește capacitatea defensivă a SUA împotriva amenințării în creștere din partea Coreii de Nord și a altor țări de pe glob și contribuie în general la arhitectura de descurajare strategică", conform comunicatului MDA.


Oficiali americani au indicat că este vorba de primul test al capacității de apărare a unui sistem THAAD în fața unui atac simulat cu rachetă balistică intermerdiară.

Pentru apărarea împotriva rachetelor balistice intercontinentale, armata americană se bazează pe un alt sistem, GMD (Ground-based Defence Midcourse), instalat în Alaska și California.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?