Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sistemul american de apărare Patriot, desfășurat în Lituania

11 iul. 2017,, 22:00   Externe
2154 0

Armata americană și-a desfășurat, în premieră, în Lituania sistemul de apărare antiaeriană și antibalistică Patriot, în cadrul exercițiilor militare "Tobruq Legacy" care au loc începînd de marți și pînă pe 22 iulie, informează DPA și agenția macedoneană de presă MIA.

Este pentru prima dată cînd acest sistem american avansat de apărare este instalat în republicile baltice, într-un efort de reducere a superiorității aeriene ruse, scrie MIA. Potrivit MIA, exercițiile sînt menite să arate Rusiei că SUA sînt serioase în legătură cu apărarea celor trei state, Estonia, Letonia și Lituania, în fața oricărei agresiuni.

"Desfășurarea demonstrează angajamentul ferm al SUA față de securitatea Lituaniei și faptul că sînt gata să trimită în regiune capabilități strategice", a precizat Ministerul Apărării de la Vilnius într-un comunicat.

Lituania, fostă republică sovietică învecinată cu enclava rusă Kaliningrad, a cerut în mod repetat asistență în materie de apărare aeriană, pe fondul anexării Crimeii de către Moscova și a preocupărilor legate de propria securitate.

În cursul vizitei sale de săptămîna trecută din Polonia, președintele american Donald Trump a anunțat că armata poloneză urmează să achiziționeze sisteme Patriot pentru a-și apăra spațiul aerian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?