Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Bălan: preocuparea autorităţilor este de a îmbunătăţi condiţiile de trai pe ambele maluri ale Nistrului

11 iul. 2017,, 14:50   Politică
1712 0

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a declarat că "preocuparea curentă a autorităţilor Moldovei este de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru".

Potrivit comunicatului al Biroului pentru Reintegrare, declaraţia a fost făcută în ajun, la întrevederea cu secretarul general adjunct al Serviciului European pentru Acţiunea Externă, Jean-Christophe Belliard.

"Vrem să identificăm soluţii pozitive la problemele urgente cu care oamenii se confruntă", a remarcat Bălan.

Potrivit comunicatului, vicepremierul l-a informat pe oficialul european despre ultimele evoluţii în procesul de reglementare transnistreană. Gheorghe Bălan s-a referit, în mod special, la evoluţiile negocierilor în formatul "5+2", activitatea grupurilor de lucru sectoriale, situaţia social-economică din regiune, precum şi la anumite aspecte ale dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

"Eforturile Republicii Moldova sînt orientate spre identificarea unei soluţii politice comprehensive, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, care să prevadă un statut juridic special pentru regiunea transnistreană", a subliniat Bălan.


La finalul întrevederii, vicepremierul a mulţumit oficialului european pentru interesul sporit faţă de problematica transnistreană şi sprijinul constant pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?