X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Galbur participă la reuniunea ministerială informală a OSCE

11 iul. 2017,, 14:20   Politică
1609 3

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, participă la reuniunea informală a miniştrilor de externe ai OSCE care se desfăşoară în oraşul Mauerbach, Austria.

Surse din cadrul MAEIE au relatat că reuniunea are loc la iniţiativa Preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, cu genericul "Crearea încrederii prin dialog şi cooperare".

În cadrul acestui forum ministerial vor fi examinate chestiuni actuale de pe agenda Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, în particular, vizînd sfidările şi ameninţările la adresa securităţii statelor din arealul OSCE, prevenirea şi reglementarea conflictelor regionale, contracararea extremismului, controlul asupra armamentului şi măsurile de întărire a încrederii în domeniul securităţii. De asemenea, participanţii vor discuta despre pregătirile pentru Consiliului anual al miniştrilor OSCE, care va avea loc în perioada 7-8 decembrie, la Viena.

După şedinţa plenară discuţiile vor continua în cadrul a două mese rotunde interactive. Prima, cu genericul "Lupta împotriva extremismului violent şi radicalizării care conduc la terorism", va fi prezentată de reprezentantul special al OSCE care se ocupă de combaterea radicalizării şi a extremismului violent, profesorul Peter Neumann. A doua masă rotundă se va concentra pe "Dialogul structurat privind provocările şi riscurile actuale şi viitoare pentru securitatea în regiunea OSCE".

În marja reuniunii, şeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întrevederi cu şefii unor delegaţii pentru a discuta pe marginea aspectelor vizînd dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean.


Din componenţa OSCE fac parte 57 de ţări din Europa, Asia centrală şi America de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?