X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Încălzirea din Arctica Rusiei a provocat răcirea timpului în SUA și Canada

12 iul. 2017,, 02:30   Externe
1795 0

Vremea caldă din Arctica duce la faptul că aerul cald din Oceanul Pacific nu ajunge în America de Nord.

Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au descoperit un fenomen care se întîmplă cu regularitate la prima vedere. Ei au reușit să stabilească faptul că creșterea temperaturii medii în partea rusă a regiunii Arctica, din cauza încălzirii globale, duce la faptul că în Statele Unite ale Americii și Canada timpul este neobișnuit de rece. Despre acest lucru se vorbește în publicația revistei Nature Geoscience.

Oamenii de știință au analizat fluctuațiile de temperaturi din aceste regiuni ale Pămîntului din ultimii 36 de ani. Ei au descoperit că încălzirea în Arctica a provocat anticicloni puternici în Alaska și Marea Bering, care, la rîndul său, au blocat circulația aerului cald din Oceanul Pacific în direcția Statelor Unite ale Americii și Canada, iar ca rezultat iernile au devenit anormal de reci - cu 1-1,5 grade sub limita normală.

Din această cauză au avut de suferit atît fauna, cît și flora, dar și economia Statelor Unite ale Americii și cea a Canadei: unele culturi agricole nu au dau cel mai bun randament. Oamenii de știință susțin ca această tendință va crește numai. Din cauza încălzirii globale în America de Nord va continua răcirea vremii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?