X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Aceste sfaturi geniale, te vor ajuta în multe situaţii din viaţă

17 iul. 2017,, 02:00   Mai multe...
6475 0

Acest articol conţine experienţa pe care oamenii o acumulează pe parcursul a multe zeci de ani! Dar dvs. o puteţi obţine în doar 5 minute,cele mai utile trucuri şi sfaturi pentru viaţa de zi cu zi!

1. Ca pîrjoalele să fie mai gustoase…

Cele mai gustoase pîrjoale se gătesc din carnea tocată ce este ţinută timp de 5-6 ore în frigider într-un vas cu ceapă, sare şi condimente. În acest fel carnea se va marina puţin, iar pîrjoalele vor fi mult mai gustoase!

2. Cum scapi de durerea de gît

Laptele fierbinte cu adaos de cardamom este o băutură ce înlătură rapid inflamaţia atunci cînd începe să vă doară gîtul.

3. Cum aprinzi uşor focul

Dacă vă trebuie să aprindeţi repede focul, amintiţi-vă de chipsuri. Acestea ard mai bine decît orice lichid special şi pot aprinde chiar şi lemnele umede.

4. Pastă de dinţi împotriva arsurilor

Locul arsurii nu vă va mai durea atît de mult şi senzaţiile neplăcute vor trece repede dacă veţi unge acel loc cu pastă de dinţi obişnuită.

5. Cum fierbi mai repede cartofii


Cartofii vor fierbe mult mai repede dacă veţi adăuga în apă puţin unt.

6. Cum verifici dacă ouăle sînt proaspete

E simplu: puneţi ouăle într-un vas cu apă rece. Ouăle proaspete rămîn la fundul vasului, celelalte se ridică la suprafaţă.

7. Cu ce poţi înlocui ouăle în aluat

Bananele pot înlocui ouăle dacă e vorba de aluat pentru biscuiţi sau chec. O jumătate de banană e echivalentul unui ou.

8. Cum înlături petele de adeziv de pe sticlă

Înlăturarea unor astfel de pete se face uşor cu ajutorul uleiului vegetal. Ungeţi locul murdar cu ulei, iar după 10 minute ştergeţi-l cu un şerveţel de hîrtie.

9. Cum fierbi mai repede fasolele

Aţi uitat să puneţi la înmuiat fasolele sau mazărea? Puneţi-le la fiert în apă fără sare, iar la fiecare 7-10 minute adăugaţi cîte o lingură de apă rece. În acest fel ele se vor pregăti mult mai repede!

10. Cum înlături petele de vopsea de pe haine

Vă vine în ajutor acetona: aplicaţi-o pe locul murdar, apoi ştergeţi-l cu o cîrpă înmuiată în amoniac şi pata va dispărea complet.

11. Ce poţi face cu un ou crăpat

Un ou crăpat poate fi util: preparaţi-l la baine-marie şi folosiţi-l pentru salate sau sandwichuri!

12. Cum usuci repede încălţămintea

Încălziţi puţină sare într-o tigaie, apoi turnaţi-o într-un ciorap, iar acesta aşezaţi-l în pantofii umezi. După ceva timp puteţi repeta procedura dacă în interiorul încălţămintei a mai rămas umezeală.

13. Laptele poate fierbe mai repede

Laptele va începe a fierbe mult mai repede dacă veţi adăuga un vîrf de cuţit de zahăr.

14. O metodă simplă de a rade caşcavalul

Ungeţi răzătoarea cu ulei vegetal, apoi începeţi a rade caşcavalul. Acesta nu se va mai lipi de răzătoare, iar ea se va spăla mult mai uşor!

15. Cum scapi de mirosul neplăcut la bucătărie

E foarte simplu: turnaţi 1 lingură de oţet într-o tigaie şi puneţi-o pe foc mic pînă oţetul se va evapora complet, absorbind totodată mirosurile neplăcute.

16. Cum salvezi o lămîie uscată

Dacă lămîia începe să se usuce, ea poate readusă la viaţă foarte uşor: puneţi-o într-o farfurie cu apă pentru cîteva ore.

17. Problema încălţămintei noi

Încălţămintea nouă poate deveni foarte comodă prin acest truc: îmbrăcaţi nişte ciorapi groşi, încălţaţi-vă şi suflaţi încălţămintea cu uscător de păr timp de 10 minute.

18. Cum scapi de durerea de cap

Durerea de cap poate fi ameliorată repede dacă veţi freca fruntea cu o felie de lămîie. Aroma de citrice are un efect calmant incredibil!

19. Cum strîngi cioburile de sticlă

Dacă s-a spart o sticlă, puteţi strînge cioburile cu ajutorul unei bucăţi de plastelină sau a unei bucăţi de miez de pîine: nu vor scăpa nici cele mai mici cioburi!

20. Cum să te calmezi repede

Dacă aveţi nevoie să vă calmaţi foarte repede, apăsaţi cu degetul mare punctul dintre nas şi buze timp de 3 secunde. Această metodă funcţionează chiar şi în cele mai stresante situaţii!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?