Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

După incendiu, aerul este toxic în Chișinău - cine are cel mai multe de suferit

10 iul. 2017,, 14:42   Capitala
2520 2

După incendiul, care s-a produs la Chișinău, luni seara, acumularea substanțelor toxice în aer poate depăși norma de 4-5 ori, i-a comunicat corespondentului Sputnik președintele Organizației Teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba.

Mirosul înțepător de fum și ardere l-au simțit chișinăuienii în birourile lor, venind la serviciu luni dimineața. Potrivit corespondentului Sputnik în cadrul Serviciului de Protecție Civilă și Situații Excepționale al Ministerul Afacerilor Interne, noaptea trecută au ars crengile uscate ale copacilor, depozitate acolo după ninsoarea din luna aprilie, cînd mii de copaci au cedat sub greutatea zăpezii. Au ars trei din cele cinci hectare, pe care au fost depozitate ramurile.

„Serviciul Hidrometeorologic de Stat va prezenta rezultatele probelor de aer mîine-poimîine, deoarece ei nu au dat în exploatare utilajele achiziționate în urmă cu doi ani. Dar din experiența anterioară a cazurilor similare, pot spune acum că, după astfel de incendii în aer există acumulări de: benzopirină, oxid de azot, monoxid de carbon, dioxină și furan“, a menționat Garaba.

Potrivit spuselor lui, înrăutățirea stării de sănătate, în aceste cazuri, este atestată la persoanele care suferă de boli cardiace, pulmonare și tulburări nervoase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?