Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Vlah: Oficiali de la Chişinău se întrec cine mai tare va jigni Găgăuzia

10 iul. 2017,, 13:10   Politică
3377 11

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, îndeamnă Parlamentul Moldovei să includă în ordinea de zi a următoarei şedinţe a legislativului şi să adopte proiectele de legi ce se referă la statutul autonomiei.

Despre aceasta ea a scris pe blogul său, subliniind că proiectele de legi privind modificarea legii statutului Găgăuziei "trebuie să fie adoptate în redacţia propusă de către autorii proiectului".

Ea a accentuat că "mai sînt cîteva zile pînă la ieşirea Parlamentului Republicii Moldova în vacanţă", iar "înalţii oficiali de la Chişinău se pare că se întrec la cine mai tare va jigni Autonomia Găgăuză". Potrivit ei, "îndeosebi s-a evidenţiat membrul Consiliului Superior al Magistraturii, dl Cîrnaţ, care a ajuns să refuze găgăuzilor dreptul de a se numi popor".

"Noi înţelegem că scopul acestor declaraţii este de a perturba adoptarea pachetului de legi, orientate spre consolidarea statutului Găgăuziei. Tergiversarea examinării acestor iniţiative va duce la pierderea încrederii partenerilor internaţionali în Chişinăul oficial", a menţionat Vlah.

De asemenea, ea a solicitat forţelor polinice "să nu speculeze pe seama subiectului Găgăuziei şi să nu-i declare pe locuitorii autonomiei drept un pericol intern".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?