X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: orice tentativă de a face presiuni în Transnistria va avea un efect invers

10 iul. 2017,, 12:30   Politică
2934 5

Preşedintele Igor Dodon consideră că "încercările de a face presiuni din oricare direcţie vor avea efect invers în soluţionarea problemei transnistrene". Despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, unde a comentat declaraţia adoptată de vineri de Duma de Stat a Federaţiei Ruse.

"Incitarea spiritelor este în favoarea adversarilor care se opun reintegrării celor două maluri ale Nistrului. Toate părţile trebuie să înţeleagă că doar prin compromis, motivare economică şi negocieri tactice poate fi pregătită temelia pentru acei paşi decisivi, care vor fi susţinuţi şi de celelalte ţări implicate în acest conflict îndelungat", a declarat Dodon.

El a amintit că Rusia "mereu a recunoscut integritatea teritorială a Republicii Moldova".

"Federaţia Rusă a sprijinit încercările noastre de a uni malurile Nistrului, iar noi avem nevoie foarte mult de ajutorul ei şi în continuare, în realizarea juridică şi de facto a acestei sarcini extrem de importante pentru viitorul ţării noastre", a subliniat Dodon.

El a menţionat "rolul important al operaţiunii de menţinere a păcii de pe Nistru, care în decursul a 25 de ani a făcut faţă riscului apariţiei unei potenţiale agresiuni, de unde nu ar veni".


"Sperăm că şi alte ţări implicate în aceste negocieri deloc uşoare în problema transnistreană vor remarca necesitatea de a da dovadă de tactică, pragmatism şi motivare pozitivă, atît din partea Chişinăului, cît şi din partea Tiraspolului", a declarat Preşedintele.

El s-a pronunţat pentru continuarea tuturor paşilor "de instituire a unui cadru economic şi juridic unic".

În opinia sa, "misiunea noastră comună trebuie să fie asigurarea viitorului pentru o Moldovă independentă şi prosperă".

Vineri, Duma de Stat a Rusiei a adoptat Declaraţia "cu privire la tendinţele negative în evoluţia situaţiei în jurul Transnistriei în legătură cu acţiunile autorităţilor Republicii Moldova şi Ucrainei". În document Parlamentul rus îndeamnă conducerea Moldovei şi Ucrainei "să renunţe la presiunea asupra Transnistriei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?