Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost inventat primul telefon fără baterie (VIDEO)

11 iul. 2017,, 04:00   Externe
4371 0

Oamenii de știință au creat primul telefon care funcționează fără baterie, cumulînd avantajele unui consum redus și al alimentării solare.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au construit primul telefon fără baterie, cei aflați în spatele proiectului susținînd că este și primul telefon funcțional care nu consumă energie aproape deloc. Practic, aceștia au găsit o metodă pentru a duce consumul spre zero și a putea lăsa generarea energiei necesare în seama unui mic panoul solar.

Conversia semnalului analog în semnal digital este operațiunea care consumă cea mai mare parte a energie unui telefon mobil. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii au găsit o metodă alternativă pentru realizarea acestei funcții. Aceștia au transformat semnalul analog în digital folosind vibrațiile create de microfon și difuzor. Problema este că, în prezent, această metodă nu permite recepționarea și trimiterea simultană a informației.

Cu alte cuvinte, comunicarea se realizează pe rînd – mai întîi trimiterea semnalului, apoi recepționarea răspunsului. Din această cauză, acest dispozitiv funcționează deocamdată mai mult ca un walkie-talkie, decît ca un telefon veritabil. Cantitatea redusă de energie necesară este generată de un panou solar montat pe o bază externă. În cazul unui telefon obișnuit, care consumă o cantitate mult mai mare de energie, un astfel de panou solar nu este suficient. Pentru colectarea energiei, se folosesc undele radio emise de așa-numita bază. Oamenii de știință susțin că această bază ar putea fi instalată pe router-ele wireless și chiar pe turnurile operatorilor GSM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?