X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Măsuri sporite pentru integrarea străinilor în Moldova

10 iul. 2017,, 10:01   Societate
1806 0

Străinii care vin în țara noastră vor beneficia de suport și asistență gratuită în procesul de integrare în viața social-culturală din Republica Moldova, notează NOI.md.

În acest sens, Guvernul a decis astăzi crearea a trei centre de integrare, localizate în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Acestea vor funcționa în cadrul Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne.

Centrele vor asigura accesul permanent al străinilor la informațiile privind activitățile și programele de integrare existente, precum și vor facilita conlucrarea eficientă între autoritățile publice centrale și cele locale. Astfel, noile structuri vor reprezenta un ghișeu unic de recepționare a cererilor de la imigranți și de redirecționare a acestora către autoritățile și serviciile de care au nevoie.

Totodată, în cadrul centrelor de integrare vor fi oferite servicii de consiliere și asistare a străinilor, inclusiv vor fi stabilite și promovate legăturile între comunitățile și asociațiile de imigranți.

Conform datelor oficiale, la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova se aflau peste 25 mii de străini și apatrizi. Majoritatea sînt persoane originare din Ucraina, Federația Rusă, Israel, românia și Turcia. Aceștia vin în țara noastră pentru a-și reîntregi familiile, la muncă sau pentru a-și face studiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий