Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Moldova va prezenta oportunitățile investiționale comunității de afaceri suedeze

10 iul. 2017,, 09:42   Economie
1718 0

Republica Moldova va prezenta în luna septembrie a.c., la Stockholm, oportunitățile investiționale și de afaceri în fața comunității de business suedeze, în cadrul unui eveniment de business.

O invitație în acest sens a fost făcută de ambasadoarea Regatului Suediei în RM, Signe Burgstaller, la întîlnirea de astăzi cu directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

Evenimentul este organizat la Stokholm trimestrial și prezintă oportunitățile de afaceri ale unei țări anumite cu scopul conexiunii cu mediul de afaceri suedez în vederea stabilirii parteneriatelor, inițierii proiectelor investiționale etc.

În cadrul întîlnirii, oficialii s-au referit la cooperarea bilaterală și asistența tehnică oferită de Suedia în realizarea mai multor proiecte importante pentru țara noastră. Vitalie Zaharia a apreciat sprijinul Suediei la implementarea reformelor de ameliorare a climatului investițional și a condițiilor de afaceri, precum și de sporire a competitivității companiilor moldovenești pe piața Uniunii Europene. De asemenea, directorul MIEPO a solicitat suportul ambasadei pentru accesarea companiilor suedeze din Romînia, în vederea promovării oportunităților de afaceri cu întreprinderile moldovenești.

La rîndul său, ambasadoarea a afirmat că autoritățile suedeze sînt în continuare deschise pentru cooperarea cu țara noastră și vor continua finațarea proiectelor de suport.


În Republica Moldova activează 23 de întreprinderi cu capital suedez. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Suedez în primele luni ale anului current a constituit 6,5 mln. USD. Exportul de mărfuri a înregistrat cifra de 642 mii USD, iar importul – de 5,86 mln. USD.

Regatul Suediei este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Guvernul suedez acordă suport în domeniul integrării economice a Moldovei cu UE, consolidarea democrației, drepturile omului, mediu ambiant și schimbări climaterice globale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?