Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mii de oameni au fost evacuați în Polonia, după descoperirea unei bombe

9 iul. 2017,, 23:00   Externe
2799 0

Locuitorii orașului Bialystok, din estul Poloniei, au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, pentru câteva ore, după alerta dată de autorități.

Geniștii au apreciat că bomba, ce datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prezenta risc de explozie. 10 mii de locuitori ai orașului polonez Bialystok și din două așezări suburbane au fost evacuați, duminică dimineață, ca măsură de siguranță, pentru ridicarea și transportarea unei bombe din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează agențiile internaționale de presă.

Bomba germană, care cântărește 500 de kg, a fost descoperită de niște muncitori, în timpul săptămânii, în timpul unor lucrări.

Autoritățile au luat această măsură de protecție la sfatul geniștilor. Aceștia au apreciat că bomba ar prezenta risc de explozie în momentul în care ar fi ridicată cu o macara și transportată spre un poligon militar pentru a fi distrusă.


Nu este primul caz de acest gen din Polonia. Bombe din timpul celui de-al Doilea Război Mondial sunt găsite frecvent. Cele mai multe sunt descoperite la Varşovia, oraș bombardat de către ocupanţii germani înainte de încheierea războiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?