Surse: Evgheni Şevciuk ar fi zburat la Moscova

Surse: Evgheni Şevciuk ar fi zburat la Moscova

Fostul lider separatist de la Tiraspol se află la Moscova.

 

Informaţia a fost oferită pentru TVR Moldova, de către un politician influent din Parlamentul de la Chişinău. Potrivit sursei, care a solicitat anonimatul, Evgheni Şevciuk a părăsit teritoriul Republicii Moldova cu o cursă charter.

La şedinţa de joi,  a Parlamentului, liderul PCRM, Vladimir Voronin, anunţa că Evgheni Şevciuk a părăsit Republica Moldova în seara zilei de miercuri, fără a oferi însă alte detalii. Plecarea lui Şevciuk a fost confirmată pentru portalul report.md, de surse din cadrul Aeroportului Internaţional din Chişinău, potrivit cărora Şevciuk ar fi ieşit printr-un alt coridor decât terminalul de pasageri ori sala VIP a aeroportului.

Informaţia a fost confirmată şi pentru TVR Moldova de un politician influent din Legislativul moldovenesc. Solicitînd anonimatul, sursa a declarat că la indicaţia unor persoane influente de la Moscova, Evgheni Şevciuk a zburat spre capitala rusă cu un avion de mici dimensiuni. Plecarea fostului şef al regimului separatist a fost asigurată prin aeroportul vechi al Chişinăului, a conchis sursa.

Procuratura anunţă că pe numele lui Evgheni Şevciuk nu există niciun dosar penal. Ziarul Naţional scrie că din primele zile după ce a trecut Nistrul, Şevciuk ar fi mers cu regularitate la Ambasada Rusiei de la Chişinău. Potrivit publicaţiei, fostul şef de la Tiraspol ar fi cerut să fie scutit de problemele iniţiate de aşa-zisele autorităţi transnistrene. În caz contrar, mai scrie Ziarul Naţional, Şevciuk ameninţa că va dezvălui detalii despre jocurile Federaţiei Ruse în regiune. 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load