Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

15 cupluri din Chișinău și-au sărbătorit azi nunta de aur

7 iul. 2017,, 18:30   Societate
2292 0

15 cupluri din Chișinău și-au sărbătorit astăzi ”nunta de aur”. Omagiații au demonstrat tuturor că odată ce ți-ai găsit sufletul pereche, este pentru totdeauna! 50 de ani împreună este abia începutul, spun ei.

Leonid și Vasilisa s-au cunoscut acum 53 de ani. Bărbatul spune că femeia i-a căzut tronc la inimă imediat ce a văzut-o: „S-a întîmplat pe cinci august 1963. Atunci am făcut cunoștință. De atunci sîntem împreună. Înainte de căsătorie, încă trei ani de armată m-a așteptat. Să de-a Domnul să aștepte toți așa cum m-a așteptat ea pe mine de la armată”, povestește Leonid Dalda.

Au doi copii și doi nepoți, și sînt mai fericiți ca niciodată: „Împreună am îndurat, am lucrat, am crescut copii, tot împreună. Răbdare mare, tare mare răbdare trebuie ca să împlinești 50 de ani împreună”, spune bărbatul.

Au reușit să-și păstreze dragostea în ciuda dificultăților Vera și Simion, pentru care acel „DA” spus acum 50 de ani, este azi la fel de puternic.


„Nu i-am observat cum au trecut anii aceștia. De parcă mai ieri ne-am scris la starea civilă de aici, centrală. Acum vin cu conforturi, dar noi am fost doar noi amîndoi și două prietene. Mama nici nu știa că ne ducem să ne înscriem”, spune Vera Nica.

Ei consideră că dragostea, răbdarea și încrederea sînt ingredientele unei vieți de cuplu durabile: „Trebuie ca partenerii să mai cedeze unul altuia.Trebuie de găsit compromis. Cedarea unul altuia face foarte mult. Feciorul nostru, carea are acum 41 de ani, nu ne-a văzut să ne batem, să ne sfădim”, povestesc soții Vera și Simion Nica.

Oamenii spun că au reușit să găsească rețeta unei iubiri eterne: „M-am uitat că el tare trăgea la mine. Îmi propunea să ne ducem la întîlnire, pe un scaun și ne întîlneam acolo seara după lucru. Mai stăteam vreo două trei ore și apoi mă petrecea la căminul de la Buiucani”.

Cele 15 cupluri au fost felicitate și de către reprezentanții Primăriei Chișinău, care organizează astfel de evenimente începînd cu anul 1997. Proaspeții însurăței au primit flori și cîte o mie de lei din partea autorităților locale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?