X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Un prinţ saudit dă în judecată Forbes pentru că i-au calculat greşit averea

9 iun. 2013,, 03:16   Externe
3241 0
Foto: lenta.ru
Prinţul saudit Alwaleed bin Talal s-a hotărît să dea în judecată revista americană Forbes, care realizează anual un clasament al celor mai bogaţi oameni din lume, pe motiv că publicaţia i-a subevaluat averea cu 9,6 miliarde de dolari, informează The Guardian.

Prinţul spune că revista americană este partinitoare şi discriminează afaceriştii din Orientul Mijlociu.

Acuzaţiile prinţului au venit chiar a doua zi de la publicarea topului Forbes al miliardarilor, pe 4 marite. Atunci, un comunicat al "Kingdom Holding" spunea că la evaluare au fost folosite "date incorecte", iar procesul de evaluare "pare făcut în aşa fel încît să dezavantajeze investitorii şi companiile din Orientul Mijlociu".

Forbes susţine că a calculat averea lui Alwaleed bin Talal pe baza valorii investiţiilor din portofoliul Kingdom Holding mai degrabă decît pe baza preţului acţiunilor sale pe bursa saudită.

"Sîntem surprinşi că prinţul Alwaleed a decis să dea în judecată Forbes, în special de faptul că a făcut acest lucru în Marea Britanie, o jurisdicţie care nu are nimic de a face cu articolul apărut în revista noastră care a dat naştere la semne de întrebare cu privire la averea sa", a informat Forbes într-un comunicat.

Experţii juridici susţin că Alwaleed va trebui să dovedească faptul că reputaţia sa în Angliei şi Ţara Galilor a fost serios afectată. De asemenea, prinţul va trebui să demonstreze modul în care articolul apărut în Forbes a provocat societăţii Kingdom Holding pagube financiare serioase.

Forbes şi-a menţinut estimarea, însă, revenind cu un articol pe 25 martie, numit "Prinţul Alwaleed şi curiosul caz al acţiunilor Kingdom Holding stock" în care se furnizau detalii despre cum s-a ajuns la estimarea averii acestuia la 20 de miliarde de dolari. Reporterii au descoperit că acțiunile Kingdom Holding - mai mulți ani la rînd au crescut în preț cu cîteva luni înainte de publicarea ratingului. Forbes a concluzionat că Alwaleed manipula cu acțiunile Kingdom Holding, care se tranzacționează la Bursa din Arabia Saudită și a schimbat metodele de evaluare a averii sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?