Imagini HOROR cu produse alimentare depistate într-o tabără pentru copii

Imagini HOROR cu produse alimentare depistate într-o tabără pentru copii

Nereguli grave depistate de inspectorii ANSA după inspectarea inopinată taberelor pentru copii de la Ungheni, notează NOI.md.

Timp de o săptămînă colaboratorii de la subdiviziunea teritorială ANSA din Ungheni au efectuat 2 controale inopinate la blocurile alimentare din taberele de odihnă a copiilor, în 5 unităţi comerciale, într-o unitate de alimentaţie publică şi un punct de colectare a laptelui din raza teritorială gestionată.

În timpul controlului la una din tabere evaluate, s-a constatat, că nu toate produse alimentare sînt însoţite de acte ce confirmă provenienţa, totodată au fost depistate produse neconforme şi cu termenul expirat: brînză de vaci – 20 kg; smîntînă – 10 kg; carne de bovină – 5 kg; caşcaval cu cheag tare – 5 kg; carne de pui -45 kg, bifidoc – 20 kg.

În timpul controlului taberei a sosit distribuitorul produselor alimentare, care de asemenea a fost evaluat privind condiţiile de transportare a produselor alimentare. S-a stabilit, că produsele alimentare de origine vegetală sînt transportate în comun cu produse alimentare de origine animală. De asemenea, personalul care asigura transportarea şi manipularea produselor alimentare, nu dispunea de control medical şi vestimentaţia specială de protecţie sanitară a produselor alimentare. În acelaşi timp, din motivul nerespectării condiţiilor termice de păstrare a produselor uşor alterabile, produse distribuite deja erau neconforme (ambalaj bombat). Produsele neconforme au fost ridicate şi nimicite. În rezultatul controlului s-a întocmit proces verbal de contravenţie.

Tot în această perioadă la o unitate comercială au fost depistate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat şi fără acte de provenienţă (lapte – 4,5 litri; unt – 2 kg; parizer din carne de găină – 1,2 kg). Produse date au fost ridicate şi nimicite.

În total, în urma controalelor de către inspectori au fost întocmite 9 acte de control, 5 prescripţii şi 2 procese verbale de contravenţie. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load