Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Funcționar din Bălți, condamnat la închisoare

7 iul. 2017,, 11:50   Societate
3308 0

Şeful Direcţiei protecţia consumatorilor Bălţi, învinuit de accidentarea mortală a unui biciclist şi părăsirea locului accidentului, a fost condamnat la închisoare cu executare, notează NOI.md.

Procurorii au demonstrat că în octombrie 2016 inculpatul, conducînd în stare de ebrietate automobilul în apropierea satului Măgdăceşti, Criuleni, a încălcat regulile de circulaţie rutieră, tamponînd din spate un biciclist care se deplasa regulamentar pe traseu. În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat pe loc, iar şoferul a părăsit locul accidentului rutier, continuîndu-şi drumul în viteză. La cerinţa oamenilor legii de a stopa automobilul, acesta a accelerat viteza, fiind urmărit de inspectori aproximativ 35 km, după care aceştia au efectuat cîteva împuşcături în anvelope, inculpatul pierzînd controlul volanului și fiind reţinut.

Pentru cele incriminate, inculpatul, în vîrstă de 43 de ani, a fost condamnat recent la 4 ani şi 6 luni de detenţie şi obligat să achite în folosul succesorului părţii vătămate suma de 55 de mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?