Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Memorandum de înţelegere între ANRE și Secretariatul Comunităţii Energetice

6 iul. 2017,, 17:30   Economie
1861 0

ANRE și Secretariatul Comunităţii Energetice au semnat Memorandumul de înţelegere între Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova și Secretariatul Comunităţii Energetice, în cadrul căruia partea moldovenească va fi asistată în elaborarea legislației secundare în sectorul energetic pentru punerea în aplicare a Pachetului energetic III, informează NOI.md.

Semnatarii – Tudor Copaci, director general al ANRE, și Janez Kopac, director al Secretariatului Comunităţii Energetice – au convenit asupra continuării cooperării în scopul elaborării actelor legislative secundare în conformitate cu legislația Europeană din sectorul energetic.

Tudor Copaci a menționat că colaborarea cu Secretariatul Comunității Energetice oferă rezultate palpabile pentru sectorul reglementat. Legislația Republicii Moldova, potrivit lui, trebuie ajustată la cea a Uniunii Europene, de aceea, scopul acestui document este conlucrarea experților din domeniu pentru îmbunătățirea actelor legislative secundare.

În același context, Janez Kopac a remarcat că apreciază înalt cooperarea dintre Secretariatul Comunității Energetice și ANRE. El a spus că anul care urmează va fi unul foarte important pentru Republica Moldova, deoarece noua lege cu privire la energetică va transpune în întregime Pachetul energetic III, iar ANRE este instituția principală în vederea implementării cadrului normativ secundar.

Memorandumul de înțelegere semnat astăzi va pune bazele unei noi forme de cooperare între cele două instituții. Astfel, în decurs de două săptămîni ANRE va prezenta o listă de acte normative de reglementare la care va solicita asistență din partea Secretariatului.


Un punct important din Memorandum este faptul că Secretariatul acceptă să ofere asistență tehnică și juridică grupurilor de lucru, inclusiv prin intermediul misiunilor de experți.

Pe 27 mai 2016 Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea nr. 107 cu privire la energia electrică și Legea nr. 108 cu privire la gazele naturale (Legile), care transpun Pachetul Energetic III.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?