X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cea mai creativă centrală solară are forma unui urs panda

7 iul. 2017,, 00:30   Externe
1862 0

Toată lumea adoră urșii panda și, la nivel global, s-a creat un cult în jurul acestor animale. În acest context, nu e de mirare că aceștia sînt inspirația din spatele celei mai noi ferme de panouri solare din China.

Centralele solare trebuie să fie practice pentru a permite generarea energiei electrice care poate fi folosită pentru a suplimenta consumul de energie al unui cămin sau clădiri. Dar ideea de practicabilitate nu îngrădește puterea creativă a producătorilor. Inginerii chinezi nu s-au lăsat mai prejos și au vrut să aducă un mic omagiu unei specii de mamifere apreciate la nivel global. Ca atare, cea mai nouă centrală solară ia forma unui urs panda.

Centrala a fost construită în Datons, Shanxi, poartă denumirea de Panda Green Energy și poate produce 50 MW, o cantitate suficientă de energie pentru mai mult de 8.000 de locuințe. Ferma de panouri solare poate reduce considerabil tonele de emisii de dioxid de carbon în atmosferă. Proiectul va juca, de asemenea, un rol important în încurajarea dezvoltării durabile, mai ales printre tineri. Intenția de a cîștiga rapid atenția publicului larg este și motivul pentru care compania s-a asociat cu imaginea ursului panda, animalul atît de apreciat la nivel global.

Cercetătorii s-au folosit de două tipuri de panouri solare pentru a construi acest panda uriaș- cele albe, compuse din celule fotovoltaice subțiri, și cele negre, din celule solare monocristaline. Scopul…

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?