Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce fel de parteneri de afaceri din Moldova caută companiile cehe

6 iul. 2017,, 11:31   Economie
2211 0

Două companii cehe specializate în producerea de echipamente pentru centralele de energie regenerabilă și atomoelectrice, sisteme de purificare a apei și procesare a deșeurilor caută parteneri de afaceri în Republica Moldova.

Despre proiectele acestora în țara noastră, precum și despre suportul pe care îl poate acorda MIEPO în acest proces s-a discutat în cadrul unei întrevederi cu directorul organizației, Vitalie Zaharia, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al MIEPO.

Directorul MIEPO a salutat intențiile companiilor de a crea parteneriate cu mediul de afaceri din Moldova, menționînd că organizația le poate oferi tot suportul informațional și consultativ de care au nevoie. Vitalie Zaharia s-a referit, de asemenea, la serviciile oferite investitorilor de echipa MIEPO, începînd cu vizitele de afaceri, colectarea datelor pentru studiile de fezabilitate, consilierea privind cadrul legal al activității de întreprinzător, taxele fiscale și administrative, identificarea furnizorilor locali și a spațiului pentru investiții pînă la asistență postinvestițională.

La rîndul lor reprezentanții cehi au afirmat că sînt interesați de proiecte în domeniul apă și canalizare, energie regenerabilă, stații de epurare și prelucrare a deșeurilor fără emisii nocive. De asemenea, ei au făcut o prezentare a echipamentelor și produselor sale, susținînd că sînt gata de cooperare în cadrul parteneriatelor public-private, inclusiv la nivel regional.

Actualmente, în Republica Moldova activează circa 53 de întreprinderi cu capital ceh, investițiile însumînd 6 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?