Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Defrișări ilegale în sectorul Rîșcani sub pretext „plauzibil“ (VIDEO)

9 iul. 2017,, 10:45   Societate
4817 0

Structurile competente continuă să ascundă faptul construcțiilor ilegale într-una din zonele de parc ale Chișinăului.

Responsabilii serviciilor municipale și structurilor competente fie declară că nu sînt la curent cu situația creată, fie că cazul este în curs de investigare. La locul defrișărilor, care trezesc dubii în ce privește legalitatea lor, s-a deplasat echipa NOI.md.

Tăierea în masă a copacilor din parcul capitalei a fost inițial făcută sub pretextul „plauzibil“ de construcție a Centrului Cultural-sportiv, în care, de asemenea, urma să fie și cafenea și parcare subterană. Însă potrivit unor surse ale portalului NOI.md, pe acest loc este planificată construirea unui Centru de Afaceri multietajat, menirea socială a clădirii figurînd doar pe hîrtie. Asemenea temeri au început să aibă și reprezentanții Fondului de Dezvoltare a Mediului «EcoDava», care au trimis o serie de solicitări către agențiile care efectuează ancheta pentru a stabili adevărata menire a construcției vizate.


Solicitări au fost trimise la: Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală, Ministerul Mediului și Inspectoratul Ecologic de Stat. Secretarul de Presă al CNA Angela Starinschi l-a informat pe corespondentul NOI.md despre faptul că acest caz nu ține de competența departamentului său. Purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, la rîndul său, a povestit despre transmiterea cazului procurorilor Departamentului de investigare a infracțiunilor în domeniul mediului și a intereselor publice, care va face publice informațiile respective în luna august.

Persoanele responsabile de la Ministerul Mediului și Inspectoratul Ecologic de Stat, subordonat acestuia, i-au răspuns că nu au depistat nici un fel de încălcări ale legislației în vigoare în cazul defrișărilor din zona parcului, îndemnîndu-l să contacteze Asociația „Spatii Verzi”, care este responsabilă de zonele verzi din municipiul Chișinău. Dar nici acei de la întreprinderea municipală nu au stabilit nimic penal în tăierea arborilor, pentru care, potrivit agenției, Compania de Construcție «Microcell» a plătit despăgubiri în valoare de 40,700 mii lei.

Centrul de afaceri multietajat pe suprafața de teren de 0,12 hectare, unde au fost defrișați circa 30 de arbori și 20 de arbuști, poate deveni următorul „apendice“ din zona parcului, în cazul în care nu vor fi luate măsuri în timp util.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?