X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A murit un scriitor celebru

5 iul. 2017,, 12:00   Externe
2107 0

În orașul Sankt Petersburg, la vîrsta de 98 de ani, a decedat scriitorul Daniil Granin.

La vîrsta de 98 de ani a murit scriitorul Daniil Granin, relatează „Interfax“, cu referire la o sursă din cercurile medicale ale orașului Sankt-Petersburg. Scriitorul a murit în Secția terapia intensivă a uneia dintre clinici, unde a fost internat în ultimele cîteva zile. Potrivit informației furnizate de sursa Agenției, cu puțin timp înainte de moartea sa, scriitorul a fost conectat la un ventilator.

Daniil Granin (nume real – Gherman) este autorul mai multor romane, printre care „Merg spre furtună” («Иду на грозу»), „Loc pentru monument” («Место для памятника»), „Cercetători” («Искатели»), „Zimbrul” («Зубр») au devenit „cartea de pe noptieră” pentru cîteva generații.

În secolul XXI romanul lui Granin „Locotenentul meu” («Мой лейтенант») a cîștigat Premiul Național Literar „Cartea Mare” (2012).

Granin este cavaler al Ordinului Sf. Andrei, erou al Muncii Socialiste (1989), cetățean de onoare al orașului Sankt-Petersburg (2005), laureat al Premiului de Stat al URSS și al Premiului de Stat al Rusiei, precum și al Premiului Președintelui Federației Ruse pentru Literatură și Artă, Premiului orașului Sankt-Petersburg în domeniul literaturii, artei și arhitecturii, al Premiului Heine și altor premii.


Cu doar trei săptămîni în urmă, de Ziua Rusiei, Daniil Granin a obținut Premiul de Stat din mîinile lui Vladimir Putin.

În 2008, pentru contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea literaturii naționale, scriitorul a devenit cavaler al Ordinului Sf. Andrei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?