X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Iran a fost inaugurată o expoziție de caricaturi ale lui Trump (FOTO)

5 iul. 2017,, 02:30   Externe
3344 0

În Iran a fost inaugurată expoziția de caricaturi ale preşedintelui SUA, Donald Trump, „Trumpism”, în cadrul căreia a avut loc un concurs. Pe primul loc s-a situat lucrarea lui Hadi Asadi, unde este prezentat Trump agresiv într-un sacou din bancnote de dolari.

Cîştigătorul va primi 1500 de dolari, comunică Agenția Associated Press. La expoziţie sînt prezentate în total 1614 lucrări ale caricaturiştilor şi pictorilor din Iran şi alte 74 de ţări, au fost şi patru lucrări din SUA. Potrivit datelor Agenţiei, organizatorii expoziţiei de caricaturi ale lui Trump, cu un an în urmă, au desfăşurat un concurs de caricaturi pe tema Holocaustului.

Organizatorul expoziţiei Masoud Shojaei Tabatabai a declarat că scopul evenimentului este de a prezenta în format de portrete satirice comportamentul greşit al preşedintelui SUA. Printre subiectele principale ale lucrărilor sînt violenţa faţă de femei, relaţiile cu mass-media şi edificarea “zidului”.

„Sfîrşitul – “ism” în cuvîntul Trumpism este o aluzie la rasism și nazism. Mulţi consideră că enunţurile lui (Trump) sînt similare cu cuvintele lui Hitler. El are o atitudine negativă faţă de mass-media, refugiaţi”, citează AP spusele lui Tabatabai.

Site-ul cotidianului englez Tehran Times comunică că subiectele frecvente ale lucrărilor au fost rasismul şi islamofobia.


Expoziţia a fost inaugurată luni, 3 iulie, şi va dura o săptămînă.

Trump a declarat în mai multe rînduri, inclusiv pe 7 iunie, după actele teroriste de la Teheran, că el consideră Iranul un stat finațator al terorismului. Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a calificat Iranul drept una dintre principalele amenințări la adresa omenirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?