Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

10 locații unde vi se va achita taxa ca să vă cazați

23 apr. 2018,, 03:03   Externe
13634 0

Visul de a trăi într-o țară îndepărtată îl au mulți. Dar nu este atît de simplu să te muți în altă parte a lumii, în cazul în care, banal, nu ai destui bani.

Iar dacă vi se va spune că în lume există locații unde vi se va plăti ca să locuiți acolo? Se pare că acest lucru este posibil.

Cascada Niagara, SUA

Rambursarea creditului: pînă la 7000 $

Cascada Niagara încearcă să atragă populația tînără. Programul de Dezvoltare al Comunității Niagara, propune unui număr limitat de studenți, care au absolvit recent colegii și universități, să le ramburseze creditul de pînă la 7 000 de dolari. Cu ajutorul programului Live NF orașul urmărește scopul de a transforma centrul său într-un loc mai atractiv pentru profesioniștii tineri și talentați, care doresc să trăiască și să lucreze aici.

Manitoba, Canada

Grant pentru locuință și afacere: 24.900 $


Terenuri de pămînt: 8 $

Municipalitatea rurală Paypstoun (Manitoba) oferă terenuri de pămînt în Reston, Paypstoune și Sinclair la prețul de 8 $. Precum și oferă, de asemenea, o subvenție de pînă la 24.900 $ pentru construcția casei și business. Puteți obține o reducere semnificativă pentru teren cu condiția construcției casei pe parcursul unui an. Potrivit inițiatorilor, grantul nu este legat de un „loc permanent de reședință și de viza de orice tip“. Potențialii locuitori trebuie să ia în considerare faptul că multe loturi sînt situate în apropierea cîmpului petrolier din sud-vestul Manitoba, în preeriile canadiene. Apropo, de aici pînă la Winnipeg sînt 3,5 ore de mers cu trenul.

Champ-du-Boult, Franța

Terenuri de pămînt: 1 / mp. M €

Într-o comună mică din Normandia locuiesc foarte puțini oameni (aproximativ 380 de persoane). Tinerii continuă să plece în masă, în căutare de muncă în orașe și alte regiuni.

Din acest motiv primarul Patrick Madeleine a decis să salveze localitatea sa și a scos în vînzare terenuri de pămînt cu suprafața de la 900 -1ooo metri pătrați la prețul de 1€ pentru 1 mp. m. Această soluție a adus în cele din urmă satului Champ-du-Boult mai mult de 300 de propuneri de cumpărare. Cînd au văzut că ideea a reușit, autoritățile satului Conflans-sur-Anille (560 locuitori) au procedat la fel. Și la ei au început să apară noi proprietari. Condițiile de vînzare: de a construi o casă timp de 1 an.

New Haven, Statele Unite ale Americii

Trei programe de sprijin: pînă la 80.000 $

Autoritățile orașului New Haven, Connecticut le propun doritorilor de a se muta un ajutor material în sumă de 80 000 $. Asistența este oferită sub formă de subvenții în cadrul programelor pentru achiziționarea unei case și dotarea ei cu dispozitive care economisesc energia și așa mai departe.

Această versiune este complet diferită de loturile oferite în locurile îndepărtate de civilizație. În cel mai vechi dintre orașele SUA sînt dezvoltate industriile: de arme, textile, chimice, petroliere, de construcție a aparatajului și cea a ceasurilor. Și anume aici se află celebra Universitate Yale. Un bonus atît de generos îi atrage pe toți acei care au visat la schimbări radicale și pe care nu-i sperie nivelul local al șomajului (7%).

Misima, Japonia

Sumă fixă achitată o singură dată: 4530 $

Cheltuieli de călătorie: 900 $

Alocație lunară de la 760 $

Satul Mishima este situat în Kagoshima, pe cele trei insule de la sud-vest de insula Kyushu. Acolo locuiesc circa 400 de persoane, puteți ajunge aici cu feribotul. Programul de cooptare a locuitorilor include compensații pentru drum (de pînă la 900 $) îndemnizație lunară a persoanelor singure (760 $) și a celor căsătorite (896 $), iar pentru fiecare copil încă cîte (90 $). Pentru asistența medicală la naștere și studiile copiilor este alocat, la fel, ajutor. De asemenea, fiecărui „nou venit“ i se cuvine o vacă, dar în locul ei puteți obține 4 530 $. Închirierea unei case costa aproximativ 180 $ / lună. Cerințele față de doritori sînt simple: vîrstă - nu mai mult de 55 de ani, trebuie să fie harnici și să aprecieze valorile familiei. Apropo, autoritățile au înființat un proiect special pentru a ajuta persoanele solitare venite să-și aranjeze viața personală.

Bormida, Italia

Plată unică: 2000 €

Închirierea locuinței: 12-15 € pe săptămînă

Primarul satului pitoresc din regiunea muntoasă Liguria, Savona, a promis 2.000 € pentru oricine care vrea să se mute cu traiul aici. Noii locuitori pot închiria o casă în condiții avantajoase: cu doar 12-15 € pe săptămînă.

Dacă săvîrșiți o excursie virtuală prin aceste locuri, veți putea savura din plin idila provincială italiană. Locuind aici, puteți merge des pe coasta Mării Ligurice, renumită pentru malurile sale curate. De aici sînt doar 28 km pînă la localitatea de pe țărm Varigotti și 100 de km pînă la fabulosul Portofino! În partea de est a Liguriei este situat Parcul Național „Cinque Terre“, cu terase create de om, iar nu departe de regiune se află orașul francez Nice.

Kaitangata, Noua Zeelandă

O să vi se plătească 160.000 de $

Se spune că, în Kaitangate sînt prea multe locuri de muncă și locuințe ieftine. Iar cînd în mass-media au apărut informații cum că autoritățile orășenești „vă vor plăti 160.000$, ca să vă mutați cu traiul acolo“, oficiul primarului a fost inundat de solicitări.

După aceea a apăru informația utilă. Comunitatea rurală situată la 80 km sud-vest de orașul cel mai apropiat - Dunedin. Aici nu vorbim despre oferirea sumei cu 6 cifre, ci despre pachetul cu terenul de pămînt și casa de 165 000 $. Între timp, într-o regiune mai mare, Klutha, există circa 1000 de locuri de muncă: de la agricultură pînă la construcții. Înainte de a vă rezerva zborul doar dus, vă rugăm să țineți cont de faptul durata zborului, de exemplu, de la Londra pînă la Dunedin este de 30 de ore.

Saskatchewan, Canada

Beneficii pentru studenți: 3 000–20 000$

În provincia canadiană Saskatchewan studenții instituțiilor de învățămînt pot obține rambursarea pentru studiile cu plată ( 3 000-20 000$). Astfel de plăți sînt disponibile pentru tinerii profesioniști care intenționează să locuiască și să lucreze în această regiune în următorii 7-10 ani. Valoarea compensației depinde de direcția și studiile alese. La cea mai mare sumă pot pretinde acei care au bacalaureatul.

Loturi de pămînt la 0 €

Într-o comunitate mică, din Saxonia Inferioară locuiesc aproximativ 1000 de locuitori. Totodată, numărul locuitorilor scade treptat, deoarece tinerii aleg să se mute la oraș. Iar cînd școala primară s-a dovedit a fi în pragul închiderii, primarul comunității a decis să ofere loturi de pămînt gratis (apreciate ca avînd o valoare de 10.000 €) familiilor tinere cu copii. Condiția înaintată era una: noii proprietari trebuie să se stabilească în Ottenstein și să construiască timp de 3 ani casă pe lotul de pămînt oferit.

Insula Maatsuyker, Australia

6 luni pe insulă gratuit

Dacă ați urmărit filmul „The Light în ocean“, vă puteți imagina cu ușurință acest stil de viață romantic. Recent pentru oamenii obosiți de agitație, s-a iscat o șansă. The Parks and Wildlife Service a plasat un anunț cu propunerea să petreacă 6 luni pe o insulă în ocean. Adevărată aventură, vederi vii și farul cel mai sudic din Australia! Solicitările au fost așteptate de la „oameni de autosuficienți, sănătoși, cu abilități de viață de a locui departe de civilizație“, de preferat - familiile sau cuplurile prietenoase. Viitorii rezidenți sînt trimiși cu elicopterul, aceștia fiind asigurați cu locuințe și mîncare. Este necesar doar deservirea farului, elaborarea rapoartelor meteorologice (instruire), monitorizarea teritoriului. Apropo, această organizație trimite permanent oferte interesante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?