Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM comentează acțiunile subversive ale Ministerului Educației

4 iul. 2017,, 08:20   Politică
4358 8

Comuniștii și alegătorii lor au aflat cu indignare profundă că Ministerul Educației al Republicii Moldova a permis în mod oficial organizației unioniste „Unirea-ODIP” să desfășoare așa-numita Caravană a Unirii, scrie NOI.md, cu referire la comunicatul de presă lansat de Partid.

În cadrul acestui eveniment unioniștii intenționează timp de șase săptămîni să promoveze „idealurile unirii” în 13 raioane ale Republicii Moldova.

Faptul că această acțiune antistatală și anticonstituțională se bucură de sprijinul Guvernului în persoana Ministerului Educației confirmă încă o dată faptul că organizațiile unioniste care optează pentru lichidarea statului moldovenesc activează în comun cu regimul de guvernare și structurile lui.

Absența unei strategii coerente a actualei guvernări pentru dezvoltarea Republicii Moldova indică nu numai incompetența flagrantă a conducerii țării, dar, ceea ce este mai rău – promovarea unei politici trădătoare de distrugere a Republicii Moldova în calitate de stat suveran și independent.

Analfabetismul economic, genocidul social împotriva populației, eliminarea libertăților democratice care au fost rezultatul ultimilor opt ani de guvernare a așa-numitelor coaliții proeuropene au dus la o scădere dramatică a încrederii cetățenilor țării în instituțiile publice.


În opinia noastră, acest lucru este făcut intenționat, pentru a convinge locuitorii Moldovei de „lipsa de sens și de perspectivă“ pentru dezvoltarea și consolidarea statalității moldovenești. Potrivit planul lor, „programul educațional”, care, cu binecuvîntarea Ministerului Educației, va fi promovat în toată țara de organizația unionistă „Unirea-ODIP”, ar trebui să ofere populației Republicii Moldova o altă cale spre „o viață mai bună“ în componența „României europene”.

Pe măsura apropierii anului 2018, cînd se împlinesc 100 de ani de la așa-numita „Marea Unire“, astfel de iluzii vor fi din ce în ce mai multe, iar isteria unionistă în țară va spori.

Pentru anul 2018 sînt prevăzute alegerile parlamentare pe care regimul, în ciuda recomandărilor insistente ale instituțiilor europene, intenționează să le organizeze în baza unui sistem fraudulos care este în stare să asigure actualelor autorități și lacheilor lor trădători majoritatea constituțională. De aceea noi nu excludem faptul că insistența cu care această guvernare banditească promovează „reformă electorală“ are la bază un obiectiv principal: să obțină cu orice preț majoritatea constituțională, pentru a lichida independența statului moldovenesc.

„Caravana Unirii “ pe care intenționează să o desfășoare cu permisiunea oficială a Ministerului Educației organizațiile unioniste antistatale este una dintre etapele acestui plan diabolic.

În aceste condiții, noi, comuniștii, și susținătorii noștri solicităm Guvernului să dezavueze informațiile privind sprijinul oficial al planului antistatal și să-și retragă sprijinul pentru această provocare, se menționează în comunicatului de presă al PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?